Software voor therapeuten: heb ik dat nu écht nodig? Een begrijpelijke vraag als je net begonnen bent met jouw praktijk. Maar ook een serieuze overweging als je al jaren een praktijk runt zónder. In deze blog leggen we uit waarom je wél of juist niet voor praktijksoftware kiest.

Waarom je géén praktijksoftware nodig hebt

Of je nu zelfstandig therapeut bent of werkt bij een grote zorginstelling. Kosten besparen willen we allemaal.
Praktijksoftware hoeft niet duur te zijn, maar is uiteraard niet gratis.

  • Heb je niet de intentie om te groeien? Dan is praktijksoftware wellicht niet nodig.
  • Ben je ontzettend handig met computers en heb je tijd over? Ongetwijfeld kun je de benodigde tools zelf vinden of bouwen.

Gaat dit niet over jou? Lees dan vooral verder.

 

Waarom je wél praktijksoftware kunt gebruiken

Je bent niet voor niets ondernemer geworden. Je wilt mensen helpen en hebt de ambitie om te groeien. Als je nog niet zo lang actief bent, gaat het je wellicht prima af zonder praktijksoftware. Wil je uitbreiden en meer cliënten aannemen, dan komt daar een complexere bedrijfsvoering bij kijken. Dan is het wel zo fijn als een betrouwbaar systeem werk uit handen neemt. Bovendien heb je met praktijksoftware alle gegevens op één veilige plek. Zo hoef je daar niet meer aan te denken en kun jij je focussen op wat voor jou belangrijk is.

software voor coaches

Mogelijkheden voor software voor therapeuten

Als je praktijksoftware voor therapeuten overweegt, wil je natuurlijk eerst weten wat je mag verwachten. Praktijksoftware van MijnDiAd is ontwikkeld voor de complementaire en integrale zorg en ondersteunt je bij de nodige administratieve werkzaamheden.

Bekijk hieronder een greep uit de mogelijkheden:

Online afsprakensysteem

Met een online afsprakensysteem maken cliënten zelf een afspraak via je website. Een consult wordt automatisch aan je digitale praktijkagenda toegevoegd. Wil je voorkomen dat een cliënt de afspraak vergeet? MijnDiAd verstuurt automatisch een afspraakherinnering via e-mail of sms.

Facturatie software voor therapeuten

Inzicht in betalingen en offertes en facturen opstellen wordt niet alleen eenvoudiger dankzij gespecialiseerde software. Ook de facturatie gaat een stuk sneller als het direct gekoppeld is aan een cliëntafspraak. Door de koppeling wordt er direct een factuur gemaakt met het juiste bedrag, datum, omschrijving en eventuele prestatiecode.

Online cliëntendossier

Van de intake en consultrapportages tot het bewaren van cliëntgegevens. Met een online cliëntendossier verzamel je alles op één beschermde en overzichtelijke plek. Werk nog efficiënter door nieuwe cliënten uit te nodigen en ze zelf gegevens in te laten vullen. Overigens is de software van MijnDiAd geschikt voor zowel computer, tablet en smartphone. Zo heb je jouw cliëntendossier altijd bij de hand.

 

Meer weten?

Dit is slechts een greep uit de mogelijkheden van praktijksoftware. Maak vrijblijvend kennis met de praktijksoftware van MijnDiAd en ervaar het gemak en de besparing van tijd. Eenvoudig in gebruik, maar indien gewenst met uitgebreide ondersteuning van ons support team in te richten. Volledig af te stemmen op jouw praktijk. Probeer onze software inclusief support nu 14 dagen gratis uit!

Handboek voor complementaire praktijkvoering

Wil jij handige, concrete tips voor het professionaliseren van jouw praktijk? Sta jij bijvoorbeeld stil bij de marketing, omgang met privacy, beveiliging en andere onderwerpen die niet je vak zijn, maar wel op orde moeten zijn?

Helaas, de link om uw omgeving aan te maken is verlopen of niet geldig. Wanneer u uw omgeving al heeft geactiveerd ga dan naar [uwpraktijknaam].mijndiad.nl.

Opnieuw probeer-omgeving aanvragen

Probeer 14 dagen geheel vrijblijvend!

  • Stap 1:
    Gegevens invullen
  • Stap 2:
    Omgeving aanmaken
Wat is uw voor- en achternaam? Gelieve een geldige voor- en achternaam in te voeren.
Wat is uw e-mailadres? Gelieve een geldig e-mailadres in te voeren.
Om verder te gaan dient u akkoord te gaan met de privacyverklaring.

Nog één stap verwijderd van 14 dagen geheel vrijblijvend proberen!

Wat is uw bedrijfsnaam? * Gelieve een bedrijfsnaam in te voeren.
Welk web-adres wilt u voor MijnDiAd gebruiken? *
https://
.
Dit web-adres gebruikt u om in te loggen op uw eigen MijnDiAd omgeving.
Vul hier het gewenste wachtwoord in * Minimaal 7 tekens met hierin minimaal 1 hoofdletter, 1 kleine letter en 1 cijfer
Vul het wachtwoord nogmaals in *
Wat is uw telefoonnummer?