Als therapeut sta je cliënten het liefst persoonlijk te woord, maar in de praktijk is dat makkelijker gezegd dan gedaan. Je bent druk met consulten, bedrijfsvoering of bijscholing. Bovendien is de kans groot dat cliënten ook geen tijd hebben om te bellen tijdens jouw openingstijden. Een online afsprakensysteem lost dit op. In deze blog ontdek je alle voordelen van online afspraken inplannen. 

Een online afsprakensysteem bespaart tijd

Het inplannen van online afspraken gaat via een online planner. Je stelt zelf de werktijden, behandelingen en behandelaars in. Cliënten kiezen vervolgens een datum en tijdstip en maken een afspraak. Deze sessie wordt direct in het online afsprakensysteem geboekt. Zo zijn telefoontjes en e-mails over en weer niet meer nodig en bespaar je kostbare tijd die je kunt besteden aan andere zaken.

 

Meer gemak voor je cliënten

Door te werken met een online afsprakensysteem kunnen cliënten op elk gewenst moment en vanaf elke locatie een afspraak inplannen. Want een online praktijkagenda is 24/7 bereikbaar. Dat is prettig voor mensen die niet in de gelegenheid zijn om te bellen tijdens kantooruren. En jij hoeft niet in de avonduren beschikbaar te zijn. Dat biedt gemak voor jou én je cliënt.

software voor coaches

Minder no shows en vergeten afspraken

Een cliënt vergeet zijn of haar afspraak en houdt hierdoor een plek bezet. Dat is niet alleen vervelend, maar ook wat je het liefst wilt voorkomen. Met een digitale praktijkagenda ontvangt je cliënt automatisch een afspraakbevestiging via e-mail en 24 uur vóór de afspraak een reminder. Bovendien kan een cliënt zelf de afspraak wijzigen of annuleren. De sessie verdwijnt vervolgens uit je agenda of wordt verplaatst naar een nieuwe datum.

Online afspraken inplannen is laagdrempelig

Online afspraken inplannen gaat niet alleen simpel en snel. Het zorgt ook voor flexibiliteit en zelfregie en dat past helemaal bij deze digitale tijd. Bovendien vindt niet iedereen het prettig om te bellen en regelen sommige cliënten het liever zelf online. Dat maakt een online afsprakensysteem laagdrempelig en dát werkt weer in jouw voordeel voor het aantrekken van nieuwe cliënten.

Een praktijkagenda is onderdeel van MijnDiAd praktijksoftware

Je kunt met een digitale agenda werken via Outlook of Google. Maar in dat geval ontvangen cliënten geen bevestigingen of herinneringen. Bij de software van MijnDiAd is een digitale agenda voor praktijken inbegrepen. Koppel het afsprakensysteem eenvoudig aan je website en profiteer daarnaast van andere essentiële tools zoals een online cliëntendossier, facturatie en het versturen van beveiligde berichten.

14 dagen gratis proberen? 

Ontdekken hoe een digitale praktijkagenda werkt voor jouw praktijk? En ben je benieuwd
naar onze praktijksoftware speciaal voor therapeuten en coaches? Ons team van specialisten staat
voor je klaar en ondersteunt je hier graag bij. Probeer onze software nu 14 dagen gratis en verblijvend uit.

Handboek voor complementaire praktijkvoering

Wil jij handige, concrete tips voor het professionaliseren van jouw praktijk? Sta jij bijvoorbeeld stil bij de marketing, omgang met privacy, beveiliging en andere onderwerpen die niet je vak zijn, maar wel op orde moeten zijn?

Helaas, de link om uw omgeving aan te maken is verlopen of niet geldig. Wanneer u uw omgeving al heeft geactiveerd ga dan naar [uwpraktijknaam].mijndiad.nl.

Opnieuw probeer-omgeving aanvragen

Probeer 14 dagen geheel vrijblijvend!

  • Stap 1:
    Gegevens invullen
  • Stap 2:
    Omgeving aanmaken
Wat is uw voor- en achternaam? Gelieve een geldige voor- en achternaam in te voeren.
Wat is uw e-mailadres? Gelieve een geldig e-mailadres in te voeren.
Om verder te gaan dient u akkoord te gaan met de privacyverklaring.

Nog één stap verwijderd van 14 dagen geheel vrijblijvend proberen!

Wat is uw bedrijfsnaam? * Gelieve een bedrijfsnaam in te voeren.
Welk web-adres wilt u voor MijnDiAd gebruiken? *
https://
.
Dit web-adres gebruikt u om in te loggen op uw eigen MijnDiAd omgeving.
Vul hier het gewenste wachtwoord in * Minimaal 7 tekens met hierin minimaal 1 hoofdletter, 1 kleine letter en 1 cijfer
Vul het wachtwoord nogmaals in *
Wat is uw telefoonnummer?