Als therapeut, coach of zorgprofessional werk je natuurlijk het liefst met cliënten. Maar bij
een (eigen) praktijk komt veel meer kijken. Een goede praktijkvoering is daarbij essentieel.
Misschien niet het meest favoriete onderdeel, wél nodig voor jezelf en je cliënten. In deze
blog geven we tips voor een optimale praktijkvoering.

Kies voor praktijksoftware

Afspraken inplannen, facturen maken en betalingen bijhouden. Takenlijsten opstellen, beveiligde berichten versturen en het bijhouden van een cliëntendossier. Het zijn slechts een paar voorbeelden die onderdeel kunnen uitmaken van een praktijk. Met praktijksoftware breng je alles samen op één plek. Bovendien maak je het jezelf hiermee zo makkelijk mogelijk. Zo kun je bijvoorbeeld cliënten vragen en gegevens laten invullen voorafgaand aan het eerste consult. Hoe efficiënt is dat?

 

Alle praktijkinformatie op één plek

Door praktijkinformatie op één online plek te verzamelen, houd je niet alleen het overzicht. Het is ook de meest betrouwbare manier om de privacy van cliënten te waarborgen. Je werkt immers met gevoelige persoonsgegevens en mogelijk ook met medische gegevens. Als zorgprofessional ben je verantwoordelijk om deze goed te beschermen. Zeker sinds de AVG wet- en regelgeving van kracht is. Verzamel daarom niet meer gegevens dan nodig en zorg voor een beveiligde, online omgeving.

software voor coaches

Gebruik een zakelijk telefoonnummer

Als therapeut of zorgprofessional sta je altijd klaar voor je cliënten. Het is tenslotte je vak om mensen te helpen. Maar een goede ondernemer beschermt ook zichzelf door zijn of haar tijd af te bakenen. Wat hierbij helpt is een zakelijk telefoonnummer, bijvoorbeeld via Rinkel.nl. Met een zakelijk telefoonnummer zorg je dat je alleen bereikbaar bent op de tijden die jij wilt. Bovendien hoef je dan ook geen tweede telefoon te hebben, een vast telefoonnummer komt namelijk professioneler over naar jouw (potentiële) cliënten.

Maak tijd voor het optimaliseren van je praktijkvoering

Om een goede praktijk te runnen, heb je naast aandacht voor je cliënten ook ruimte nodig voor het optimaliseren van je praktijkvoering. Denk aan het bijwerken van je website, marketing, boekhouding, het updaten van je laptop, telefoon en het blijven voldoen aan wet- en regelgeving. Plan daarom een frequent moment in om deze zaken te regelen. Bij voorkeur eens per twee weken of een dag in de maand.

Betrek collega’s bij praktijkvoering

Als je met collega’s werkt, weet je dat praktijkvoering een gezamenlijke verantwoordelijkheid is. Samen bereik je meer, blijft iedereen op de hoogte en kom je tot slimme, nieuwe inzichten en oplossingen. Breng praktijkvoering daarom eens ter sprake tijdens een intervisie met collega’s. Werk je zelfstandig? Ook dan hoef je niet alles alleen te doen. Schroom niet om andere zelfstandigen te vragen naar hun praktijkvoering. Je kunt altijd van elkaar leren en elkaar versterken.

 

Hulp nodig?

MijnDiAd biedt gebruiksvriendelijke praktijksoftware voor de complementaire en integrale
zorg. Eenvoudig in gebruik, volledig in te richten naar de werkwijze van jouw praktijk. Benieuwd?
Probeer onze praktijksoftware inclusief ondersteuning nu 14 dagen gratis uit.

Handboek voor complementaire praktijkvoering

Wil jij handige, concrete tips voor het professionaliseren van jouw praktijk? Sta jij bijvoorbeeld stil bij de marketing, omgang met privacy, beveiliging en andere onderwerpen die niet je vak zijn, maar wel op orde moeten zijn?

Helaas, de link om uw omgeving aan te maken is verlopen of niet geldig. Wanneer u uw omgeving al heeft geactiveerd ga dan naar [uwpraktijknaam].mijndiad.nl.

Opnieuw probeer-omgeving aanvragen

Probeer 14 dagen geheel vrijblijvend!

  • Stap 1:
    Gegevens invullen
  • Stap 2:
    Omgeving aanmaken
Wat is uw voor- en achternaam? Gelieve een geldige voor- en achternaam in te voeren.
Wat is uw e-mailadres? Gelieve een geldig e-mailadres in te voeren.
Om verder te gaan dient u akkoord te gaan met de privacyverklaring.

Nog één stap verwijderd van 14 dagen geheel vrijblijvend proberen!

Wat is uw bedrijfsnaam? * Gelieve een bedrijfsnaam in te voeren.
Welk web-adres wilt u voor MijnDiAd gebruiken? *
https://
.
Dit web-adres gebruikt u om in te loggen op uw eigen MijnDiAd omgeving.
Vul hier het gewenste wachtwoord in * Minimaal 7 tekens met hierin minimaal 1 hoofdletter, 1 kleine letter en 1 cijfer
Vul het wachtwoord nogmaals in *
Wat is uw telefoonnummer?