Het zijn roerige tijden voor je praktijk. Door de coronacrisis heb je waarschijnlijk minder afspraken of ligt je praktijk helemaal stil. In deze blog delen we graag een aantal concrete tips om je praktijk ook in deze periode draaiende te houden.

1. Telefonische- en videoconsulten

Als er geen fysieke aanwezigheid nodig is voor je consulten, overweeg dan om de consulten telefonisch of via een videoconsult door te laten gaan. Misschien best spannend en wennen, maar als je het vaker hebt gedaan kan het een prima alternatief zijn.

 

Videoconsult tips

 1. Zorg dat je een rustige plek hebt om de videoconsulten te doen. Als je laptop / tablet geen goede microfoon heeft, gebruik een headset.
 2. Voor videoconsulten zijn diverse oplossingen beschikbaar. WhatsApp en Skype zijn in verband met de AVG eigenlijk niet aan te bevelen, als je deze oplossingen wel gebruikt, zorg dan dat je cliënten informeert en akkoord laat gaan met het gebruik van deze software. Met MijnDiAd kun je ook op een simpele wijze videobellen. Klik hier voor meer info.
 3. Blijf kalm als de techniek niet direct doet wat je verwacht. Start het videoconsult een keer opnieuw en lukt het echt niet, maak er een telefonisch consult van.

Meer tips ontvangen? Download het Handboek praktijkvoering

E-book vol concrete tips om je praktijk op allerlei vlakken te professionaliseren. Denk aan marketing, beveiliging en privacy - dingen die niet je vak zijn maar die wel op orde moeten zijn.

2. Andere werkzaamheden

Nu er mogelijk meer afspraken worden afgezegd, heb je wellicht tijd voor andere zaken die normaal blijven liggen. Een aantal suggesties:

 1. Het volgen van bij- en nascholingen op afstand.
 2. Je aanbod evalueren. Bied je nog de juiste therapievormen aan tegen de juiste tarieven? Kun je wellicht gaan werken met online trainingen of coach-sessies? 
 3. Je praktijkwebsite bijwerken. Werkt je website goed op alle schermformaten? Is de informatie beknopt, geschreven voor cliënten en actueel? Mocht je nog geen website hebben, wij bieden ook eenvoudige praktijkwebsites aan. 
 4. Je bedrijfsvoering optimaliseren. Hierbij kun je denken aan je praktijkagenda, dossiervoering en boekhouding bijwerken of de inzet van praktijksoftware overwegen. 
 5. Wil je jouw praktijk laten groeien? Kijk eens naar het aanbod van onze partner Bureau Beerse. Zij helpt zorg-ondernemers en heeft ook diverse gratis diensten.
 6. Wil je meer tips? Bekijk deze blog eens, of download het ebook.

3. Regelingen rond corona vanuit de overheid / beroepsvereniging

Heb je de praktijk toch tijdelijk moeten sluiten, of heb je een grote omzetdaling vanwege de coronacrisis? De overheid heeft diverse regelingen voor ZZP-ers. Zie voor meer informatie hierover de website van de KvK.
Volg daarnaast de richtlijnen van je beroepsvereniging en de RIVM.

Hopelijk kom je deze tijd in goede gezondheid door en vind je ook voor je praktijk de goede weg!

Jouw praktijkadministratie eenvoudiger maken?  

Jouw dagelijkse praktijkadministratie eenvoudiger maken? Probeer onze praktijksoftware MijnDiAd. Speciaal ontwikkeld voor praktijken. Het doet alle kerntaken goed én snel: Afspraken inplannen, cliëntendossiers bijhouden, factureren en uitgaven bijhouden. En dat allemaal in een veilige online omgeving!

Helaas, de link om uw omgeving aan te maken is verlopen of niet geldig. Wanneer u uw omgeving al heeft geactiveerd ga dan naar [uwpraktijknaam].mijndiad.nl.

Opnieuw probeer-omgeving aanvragen

Probeer 14 dagen geheel vrijblijvend!

 • Stap 1:
  Gegevens invullen
 • Stap 2:
  Omgeving aanmaken
Wat is uw voor- en achternaam? Gelieve een geldige voor- en achternaam in te voeren.
Wat is uw e-mailadres? Gelieve een geldig e-mailadres in te voeren.
Om verder te gaan dient u akkoord te gaan met de privacyverklaring.

Nog één stap verwijderd van 14 dagen geheel vrijblijvend proberen!

Wat is uw bedrijfsnaam? * Gelieve een bedrijfsnaam in te voeren.
Welk web-adres wilt u voor MijnDiAd gebruiken? *
https://
.
Dit web-adres gebruikt u om in te loggen op uw eigen MijnDiAd omgeving.
Vul hier het gewenste wachtwoord in * Minimaal 7 tekens met hierin minimaal 1 hoofdletter, 1 kleine letter en 1 cijfer
Vul het wachtwoord nogmaals in *
Wat is uw telefoonnummer?